Bahceci Tup Bebek

Yumurta Dondurma İşlemi Bakire Kadınlara Nasıl Uygulanır?

Yumurta Dondurma İşlemi Bakire Kadınlara Nasıl Uygulanır?; Yumurta toplama ve yumurta dondurma işlemi, son zamanlarda pek çok kadın tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Doğurganlığını…

Yumurta Dondurma İşlemi Bakire Kadınlara Nasıl Uygulanır?
    

Yumurta Dondurma İşlemi Bakire Kadınlara Nasıl Uygulanır?; Yumurta toplama ve yumurta dondurma işlemi, son zamanlarda pek çok kadın tarafından tercih edilen bir yöntemdir.

Doğurganlığını muhafaza etmek isteyen ancak henüz anne olmak istemeyen kadınların gelecek yıllarda rahatça anne olabilmesi için uygulanan yumurta toplama ve dondurma işlemleri, ilerleyen yaşlarda yaşanabilecek kısırlık sorunlarına karşı alınabilecek en etkili tedbirlerden biridir.

Yumurta toplama ve dondurma işlemleri, bakire kadınlara da uygulanabilir ve bu yüzden henüz evlenmemiş ve cinsel ilişki yaşamamış kadınlar tarafından da güvenle tercih edilebilir. Siz de yumurta toplama işlemi nedir ve nasıl gerçekleştirilir sorularına yanıt arıyorsanız, bu yazının devamını okuyabilirsiniz.

Yumurta Dondurma Nedir?

Kadın doğurganlığı, rahimde bulunan yumurtalar aracılığıyla gerçekleşir. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tüm kadınlarda belirli sayıda yumurta bulunur ve bu yumurtaların erkekten gelen sperm tarafından döllenmesiyle gebelik süreci başlar. Yumurtalar her kadın için sınırlı sayıdadır ve yaş ilerledikçe vücudun yumurta üretimi azalarak sona erer.

Özellikle 35 yaşını aşmış kadınlarda yumurta sayısı da kalitesi de gebelik şansını son derece düşürecek ölçüde azalır. Henüz anne olmamış olan kadınlar, ilerleyen yıllarda hamile kalabilme şanslarını artırmak için yumurta toplama ve dondurma işlemlerini tercih edebilir.

Peki, yumurta toplama ve yumurta dondurma nedir? Yumurta toplama, rahimdeki sağlıklı yumurtaların tıbbi müdahaleyle ve cerrahi yöntemler kullanılarak vücuttan çıkarılmasıdır. Yumurta dondurma işlemi ise alınan yumurtaların genetik yapıları bozulmayacak ve ilerleyen yıllarda sağlıklı bir şekilde döllenebilecek şekilde dondurularak bekletilmesine verilen isimdir.

Yumurta dondurma yöntemini tercih eden kadınlar, ilerleyen yıllarda donmuş haldeki yumurtalarının döllenme için kullanılmasını talep edebilir. Bu noktada dondurulmuş yumurtalar yeniden aktif hâle getirilir ve erkekten alınan spermle vücut dışında döllenerek anne adayına enjekte edilir. Tüp bebek yöntemine son derece benzeyen bu uygulama sayesinde yumurta sayısı ve kalitesi düşmüş kadınlar da güvenli bir şekilde hamile kalabilir.

Yumurta Dondurma İşlemi Bakire Kadınlara Nasıl Uygulanır?

Bakirelik, yumurta toplama ve dondurma işlemleri için bir engel değildir. Yumurta toplama süreci, standart uygulamalarda vajina içinden gerçekleştirilir ancak bu yöntem, bakire kadınlarda hymen dokusunun, yani halk arasında bilinen ismiyle kızlık zarının zarar görmesine yol açar. Hymen dokusunu muhafaza etmek isteyen kadınlarda ise vajinal yöntem tercih edilmez.

Peki, yumurta dondurma işlemi bakirelerde nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı, karından cerrahi müdahaledir. Karından uygulanan yumurta toplama yönteminde vajinal bölgeye temas edilmez ve bu sayede hymen dokusunun güvenliği sağlanır. Yumurta dondurma işlemi, vücut dışında uygulandığı için bu sürecin bekaret zarına herhangi bir zararı dokunmaz. Bir diğer deyişle yumurtaların güvenle toplanması, bekaretin korunması için yeterlidir.

Karından müdahale yöntemi sayesinde ilerleyen yıllarda güvenli bir şekilde hamile kalmak isteyen bakire kadınlar da kızlık zarları herhangi bir zarar görmeden yumurta toplama işleminden faydalanabilir.

Karından Yumurta Toplama İşlemi Nasıl Yapılır?

Karından yumurta toplama işlemi, her şeyden önce cerrahi bir müdahaledir ve bu yüzden kimi zorlukları da beraberinde getirir. Kızlık zarını korumak ve yumurtalarını toplatarak dondurtmak isteyen kadınların genel sağlık durumlarının kontrol edilmesi gerekir. Karından yumurta toplama sürecinin adımları ise şu şekildedir.

İlk olarak anne adayının yumurta rezervi, hormon seviyesi ve rahim sağlığı kontrol edilir ve alınacak yumurtaların sonraki yıllarda döllenip döllenemeyeceğine ilişkin testler yapılır.

İlk aşamada anne adayında tüp tıkanıklığı, polikistik over sendromu, yumurta rezervi yetersizliği gibi sorunlar tespit edilmesi durumunda infertiliteye yol açacak problemin tedavisi için gerekli yönlendirme gerçekleştirilir.

Anne adayında herhangi bir kısırlık problemi bulunmuyorsa ya da mevcut kısırlık sorunu tedaviyle giderilmişse, yumurta toplama işlemi için hazırlık yapılır.

Bu süreçte anne adayının genel sağlık durumunun cerrahi müdahale için yeterli olup olmadığı incelenir.
Anne adayının karından yumurta toplama işlemine uygun olduğunun anlaşılmasıyla birlikte karından yumurta toplama işlemi için gün belirlenir. Anne adayından ameliyat günü ve saati yaklaşınca katı gıda tüketmemesi ve doktorun izin verdiklerinin dışında ilaç kullanmaması istenir.

Anne adayı, sedasyon anestezisi ile tamamen uyutulur ya da karın bölgesi lokal anesteziyle uyuşturulur. Bu sırada işlem sonrasında ağrı oluşmaması için ağrı kesiciler de işlem öncesinde anne adayına verilir.

Karından yumurta toplama sürecinde yumurtaların yeri ultrason cihazıyla dışarıdan belirlenir ve bu noktalara cerrahi müdahale yapılarak saptanan yumurtalar anne adayının rahminden alınır.

Karın bölgesinden yapılan yumurta toplama işlemlerinde diğer organların, bağırsak ve mesane bölgelerinin zedelenme riski bulunur. Bu nedenle işlem büyük bir titizlikle ve vajinal bölgeden yapılan toplama işlemine göre daha uzun sürede tamamlanır.

Yumurta Toplama İşleminden Kaç Gün Sonra Adet Olunur?

Yumurta toplama işlemi, döllenme şansını artırmak için yumurtaların en olgun oldukları dönemde gerçekleştirilir. Bu dönem ise son adetten sonraki 10. ve 14. günler arasıdır.

Bu tarihler, doğal yollarla hamile kalmak isteyen kadınların gebelik şansının en çok yükseldiği günlerdir. Bir diğer deyişle yumurta toplama işlemlerinde döllenmeye en hazır yumurtalar tercih edilir.

Yumurta toplama işlemi, ağırlıklı olarak adet döngüsü üzerinde herhangi bir etkiye yol açmaz ve yumurta toplama işleminden geçen kadınlar işlemden sonraki 7. ila 10. günler arasında doğal bir şekilde adet olabilir. Yumurta toplama işleminin karından gerçekleşmesi durumunda adette birkaç günlük gecikmeler yaşanabilir.

Bu durum, işlem için kullanılan anestezi ilaçlarının ve ağrı kesicilerin etkisi olabileceği gibi anne adayının yaşadığı stres ve yorgunluktan da kaynaklanabilir ve doğal kabul edilir.

Eğer siz de yumurta toplama, yumurta dondurma, hamilelik ve tüp bebek tedavisi hakkında bilgi almak istiyorsanız, Bahçeci Tüp Bebek Merkezi’ni tercih edebilirsiniz. Tüm sorularınız için bize 444 39 49 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



8 Yorum
  • ***** Yanıtla

    merhaba ben 2006 yılında beyin ameliyatı oldum ışın tedavisi ve kemoterapi aldım 2007 tedavim bitti şuan 28 yaşındayım normal olarak adet göremiyorum doktorum amh testi yaptı sonuç 0.02 çok düşük bunun için hemen yumurta toplatmami önerdi bekarım bu durumda hamile kalma olasılığım ne kadar acaba şimdiden teşekkürler

    3 Mart 2022 / 22:22
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      AMH değeriniz düşük görünüyor. Doktora başvurmanızı ve yumurta rezervinize ultrasonla bakılması öneririz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      4 Mart 2022 / 10:48
  • ***** Yanıtla

    Merhaba hocam,
    Ben endometriozis hastasıyım.2 ameliyat geçirdim bununla ilgili.30 yaşındayım ve bekarım. Amh testi sonucum 0.41 çıktı.Yumurta dondurma işlemi yaptirmam gerektiği söylendi.Ancak bekar olduğum için sadece karın içinden toplanmasını istiyorum. İzmirde bu işlemi yapamayacaklarını söylüyorlar.istanbula gelemem. Lütfen bana bir yol gösterin 🙏

    8 Eylül 2022 / 20:07
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Kurumumuzda karından yumurta toplama işlemi yapıyoruz. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      9 Eylül 2022 / 09:11
  • ***** Yanıtla

    Merhaba benim hipofiz adenomum var amh tahlili 1.7 çıktı referans aralığında ama 25 yaşındayım yaşıma göre düşük olduğu söylendi yumurta dondurma işlemi yapmalimiyim

    20 Ekim 2022 / 23:34
    • Bahçeci
      ***** Yanıtla

      Merhaba,

      Uzman bir hekime başvurmanızı öneririz.
      Yumurta dondurma işlemini önerebilir.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      24 Ekim 2022 / 01:34
  • ***** Yanıtla

    Merhaba Hocam, 32 yaşındayım bekarım ve hiç normal adet olmadım liseden beri ilaç kullanıyorum, direkt bir hastalık da tespit edilemedi amh degerim 0.66 çıktı doktorum yumurta dondurma işlemini önerdi ancak ne kadar zaman içinde yaptırabilirim çok acil bir işlem midir çalışıyorum izin, alamıyorum

    3 Şubat 2023 / 14:26
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      AMH değeriniz düşük görünüyor. Vakit kaybetmeden yumurta dondurma işlemini yaptırmanızı öneririz. Dilerseniz 444 39 49 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      3 Şubat 2023 / 14:30
Diğer Yorumlar
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: