Folgen Sie uns!
Patientengeschichten, informative Videos, Wettbewerbe und vieles mehr finden Sie auf unseren Social-Media-Kanälen.
Testul EMBRACE este un test care ajută la măsurarea șanselor de succes ale sarcinii în tratamentele de fertilizare in vitro, prin analizarea genetică a lichidului în care embrionul se dezvoltă. Acest test, realizat simultan cu cele mai importante centre de fertilizare in vitro din lume, este aplicat exclusiv în Turcia la Bahçeci și ajută la creșterea șanselor de succes ale tratamentelor de fertilizare in vitro. Acest test permite selectarea celor mai sănătoși embrioni, fără a fi necesar să se efectueze o biopsie, pentru a determina cele mai mari șanse de sarcină din punct de vedere genetic.
În tratamentele de fertilizare in vitro din întreaga lume și din țara noastră, atunci când sunt selectați embrionii care vor duce la sarcină, imagini obținute la microscop sunt încă considerate cel mai important criteriu. Cu toate acestea, chiar dacă este ales cel mai bun embrion, succesul sarcinii depinde de eventualele defecte cromozomiale ale embrionului, care pot influența rezultatul final.
Pentru a spori șansele de succes, este necesar să se identifice structura cromozomală a embrionului, ceea ce presupune o biopsie suplimentară și o examinare genetică. Grație tehnologiilor moderne de Screening Genetic Pre-Implantare (PGT-A), este acum posibil să se determine structura cromozomială a embrionilor înainte de a fi transferați în uter. Totuși, această procedură necesită prelevarea de celule din embrioni în timpul biopsiei.
Pentru a efectua o biopsie de succes a embrionului, este necesară o echipă experimentată și echipamente tehnologice avansate. Deși tehnologia este disponibilă, există un risc (chiar dacă foarte scăzut) ca embrionul să fie afectat în timpul procedurii. Acest risc poate fi mai semnificativ pentru pacienții cu un număr limitat de embrioni, iar biopsia este un criteriu important pentru decizia de a efectua PGT-A.
Testul EMBRACE se bazează pe prelevarea unei probe din lichidul în care se dezvoltă embrionul și analizarea acestei probe cu ajutorul tehnologiei NGS (Next Generation Sequencing). Deoarece nu este necesară biopsia embrionară pentru acest test, riscurile asociate cu procedura de biopsie sunt eliminate. După evaluarea rezultatelor testului EMBRACE pentru embrionii dezvoltați, poate fi selectat embrionul cu cele mai mari șanse de a se implanta în uter, chiar din prima încercare de transfer. Astfel, necesitatea mai multor tratamente poate fi redusă pentru anumite cupluri.
Candidatii pentru PGT-A
• Femei cu vârsta peste 38 de ani, care prezintă risc crescut de anomalii cromozomiale la embrioni
• Cupluri care au suferit eșecuri repetate ale fertilizării in vitro sau au avut avorturi
• Cupluri care nu doresc să efectueze o biopsie a embrionilor din diverse motive
• Cupluri care doresc să obțină cele mai mari șanse de sarcină la prima încercare de tratament
• Cupluri care doresc transfer de un singur embrion pentru a evita riscurile unei sarcini multiple
Testul EMBRACE este un test de „prognoză” și „prioritizare”. Rezultatele obținute în urma analizei sunt utilizate pentru a măsura șansele embrionului de a duce la sarcină. Acest test nu înlocuiește analiza cromozomială finală a embrionului.
Din motive legale, nu putem publica informațiile privind prețurile pe site-ul nostru. Pentru a afla informații actualizate despre prețuri și pentru a programa o consultație gratuită cu medicii noștri, vă rugăm să lăsați un număr de telefon și vă vom contacta.
În testul ERA, o probă de țesut este prelevată din mucoasa uterină a pacientei și este analizată din punct de vedere genetic. Testul poate fi efectuat în cadrul unui ciclu menstrual natural sau în cadrul unui proces de tratament stimulat cu hormoni, prin prelevarea unei mici mostre de țesut uterin într-o anumită zi. Proba este prelevată în condiții sterile, cu anestezie ușoară pentru confortul pacientei, într-o sală de operație.
Proba colectată este analizată folosind metode avansate de diagnostic molecular și genetic. În timpul acestei analize, activitatea a peste 200 de gene care joacă un rol important în procesul de implantare al embrionului este evaluată. Rezultatele sunt analizate în aproximativ două săptămâni, iar potențialul țesutului uterin de a accepta embrionul este stabilit. Ziua de transfer a embrionului va fi aleasă în funcție de aceste rezultate.
Multe cauze diferite pot sta la baza eșecurilor repetate ale fertilizării in vitro. Pe lângă cauzele legate de cuplu, alegerea centrului de fertilizare joacă un rol esențial. O echipă experimentată și un laborator avansat sunt dintre cele mai importante criterii pentru obținerea unor rezultate de succes. De asemenea, în unele cazuri, o calitate scăzută sau anormală a embrionilor sau defectele genetice ale acestora pot juca un rol important în eșecurile fertilizării in vitro.
Din motive legale, nu putem publica informațiile privind prețurile pentru testul ERA pe site-ul nostru.
2024 Alle Rechte sind vorbehalten.