Bahceci Tup Bebek

ÜRSAK, Kanser Hastalarının Üreme Sağlığını Koruma Altına Alıyor

Prof. Dr. Mustafa Bahçeci önderliğinde kurulan Üreme Sağlığını Koruma Derneği (ÜRSAK), kanser hastalarının üreme sağlığını koruma altına almayı amaçlıyor. Dünyada ve ülkemizde son yıllarda…

Prof. Dr. Mustafa Bahçeci önderliğinde kurulan Üreme Sağlığını Koruma Derneği (ÜRSAK), kanser hastalarının üreme sağlığını koruma altına almayı amaçlıyor.

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda belli bir hızla artan kanser olguları üreme sağlığının korunması konusunun dikkate alınmasını zorunlu hale getirdi. Özellikle yaş sınırının gençleşmesiyle birlikte tedavi sonrası üreme fonksiyonlarının devamı, tedavi öncesi üreme fonksiyonlarının korunmasına yönelik girişimler önem kazandı. Türkiye’de bir ilke imza atan ve zor bir sosyal sorumluluk görevi üstlenen ÜRSAK – Üreme Sağlığını Koruma Derneği- artık kanser hastalarının üreme sağlığını koruma altına alıyor…

ÜRSAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci, yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Ümit Göktolga, embriyolog Necati Fındıklı ve dernek sayesinde ikiz çocuk sahibi olan Nergis ve Recep Mustafa Karapınar ile derneğin çalışmaları hakkında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenlendi.

ÜRSAK, İhtiyaçtan Ortaya Çıkmış Bir Girişim…

Dünyada ve ülkemizde son yıllarda kanser olguları belli bir hızla artmaktadır. Kanser görülme yaşı da zamanla daha genç yaşlara gerilediği için üreme dönemindeki birçok insanı etkiler hale gelmiştir. Bu da üreme sağlığının korunması kavramının dikkate alınmasını zorunlu kılmıştır.

Kanser hastalığı doğası gereği tedavisi ertelenemez bir önceliğe sahiptir. Kanserin erken teşhis edilmesi ve tedavideki gelişmeler hastalığın giderilmesinde büyük başarılara ve dolayısıyla da hastalıksız geçirilen yaşam süresine uzamasına neden olmaktadır. Bu amaçla yapılan kemoterapi ve radyoterapi gibi ağır tedaviler maalesef üreme ile ilgili hücre ve sistemleri olumsuz yönde etkilemektedir. Dolayısıyla tedavi sonrası üreme fonksiyonlarının devamı için tedavi öncesi üreme fonksiyonlarının korunmasına yönelik girişimler gittikçe önem kazanmaktadır. İşte ÜRSAK bu ihtiyaçtan ortaya çıkmış bir girişim.

Dernek, sağlık çalışanlarının kanser tedavisi öncesi hastanın üreme fonksiyonlarının korunması konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitilmesinin yanı sıra kanser tedavisi görecek hastaların tedavi öncesi bilinçlendirilmesini ve gerekli tıbbi yardımın yapılmasını da hedefliyor. İhtiyaç sahibi olduğunu belgeleyenlere ise tedavilerinin dernek tarafından ücretsiz yapılması sağlanacak.

ÜRSAK hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

ÜRSAK, Kanser Hastalarının Üreme Sağlığını Koruma Altına Alıyor

ile İlgili Daha Fazla Haber

Viyana’da 4 Denemenin Ardından Bahçeci’de Pozitif! 10 Yıllık Özlem Türkiye’de Son Buldu! Milliyet Gazetesi

Viyana’da 4 Denemenin Ardından Bahçeci’de…
8 Nisan 2024

Tüp Bebek Tedavisinde Sağlıklı Embriyo Seçimi Nasıl Yapılıyor? Posta Gazetesi

Tüp Bebek Tedavisinde Sağlıklı Embriyo…
10 Ocak 2024

‘Yapay Zeka’ Üreme Tıbbına Yön Veriyor! Yapay Zekanın Tüp Bebek Tedavisindeki Rolü Hürriyet Gazetesi

‘Yapay Zeka’ Üreme Tıbbına Yön…
8 Ocak 2024

Erkekler Kısırlığı Genetik midir? Posta Gazetesi

Erkekler Kısırlığı Genetik midir?…
25 Aralık 2023

Başka Merak Ettikleriniz mi Var?

Tedavi süreciyle ilgili sorularınızı özet açıklamalarla ve videolarla öğrenin

Uzmanlarımız tüp bebek tedavisinde
en çok merak edilenleri anlatıyor

Uzmanlarımız tarafından hazırlanmış
içerikleri blog sayfamızdan inceleyin

Telefon Numaranız: