Bahceci Tup Bebek

Hamilelik Şansı Nasıl Artırılır, AMH Değeri Nasıl Yükseltilir?

Yumurta Sayısında Azalma Olan Kadının Anne Olma Şansı Var mı? AMH Değeri Nasıl Yükseltilir? AMH Düşüklüğü ile Hamile Kalanlar Hamile Kalmak için Yumurta Sayısı…

Hamilelik Şansı Nasıl Artırılır, AMH Değeri Nasıl Yükseltilir?
    

Günümüzde birçok çift çocuk sahibi olma konusunda sorunlar yaşıyor. Sağlıksız beslenme, stresli yaşam tarzı, evlilik yaşının ilerlemiş olması, sigara ve alkol kullanımı gibi birçok faktör çiftlerin infertiliteyle karşı karşıya kalmalarına neden oluyor.

Bu sorunla karşılaşan birçok çift, sorunun nedenini bilmeden ve doktor kontrolü olmadan birtakım ilaçlar kullanmakta. Bu tip ilaçların, doktor denetimi dışında kullanmaları çok sakıncalıdır.

Kulaktan dolma bilgilerle kesinlikle ilaç kullanmamanız gerektiğinin altını çizerek doğurganlığı artırmak için neler yapmanız gerektiğinden bahsetmek isteriz.

Tüp bebek yaptıran hastalarımızın hikayelerini izlemek için tıklayın.

Yumurta Sayısında Azalma Olan Kadının Anne Olma Şansı Var mı?

Kadının yumurtalıklarında bulunan yumurta sayı ve kalitesi hamile kalma olasılığının en önemli kriteridir. Yumurta rezervinin azalmasındaki en önemli faktör yaştır.

Özellikle 35 yaşından sonra yumurta rezervinde azalma başlar, 40 yaşından sonra azalma daha da hızlanır. Aynı zamanda, yaşla birlikte kadının yumurta kalitesi de azalır.

Yumurta rezervi azalan kadında kendiliğinden veya tedaviyle gebelik oluşma şansı düşer ve gebelik oluştuğunda düşük riski artar. Yumurta rezervinin değerlendirilmesi için AMH testi istenir.

AMH kadın yumurtalıklarında üretilen bir protein hormonudur. AMH testi ile kadınların yumurtalıklarında kalan yumurta sayısı ve yumurtaların kalitesi değerlendirilir.

AMH Değeri Nasıl Yükseltilir?

AMH değeri dışarıdan bir müdahaleyle veya ilaç kullanımıyla yükselebilen bir değer değildir. Tüp bebek tedavisi sürecinde kullanılan ilaçlar AMH değerini yükseltmek için değil, yumurtalıklarda zaten var olan yumurtaları büyütmek içindir.

Eğer AMH değerinizin düşük olduğu tespit edilmişse, bu konuyu alanında uzman bir tüp bebek hekimiyle görüşmeniz gerekmektedir.

AMH Düşüklüğü ile Hamile Kalanlar

AMH testi sonucunuzun düşük olması asla gebe kalamayacağınız anlamına gelmez.

Tüp bebek tedavisiyle AMH değeri düşük olan kadınlar da gebe kalabilmektedir. Burada önemli olan vakit kaybetmeden bir uzmana görünmenizdir.

Hamile Kalmak için Yumurta Sayısı Kaç Olmalı?

Bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. Yumurta sayısının çok olması gebelik şansını artıran bir faktördür ancak bazı hastalar tek yumurtası olmasına karşın gebe kalabilmektedir. Yumurtanın sayısı kadar kalitesi de önemlidir.

Yumurtaları Kalitesiz Olan Kadın Anne Olabilir mi?

Yumurtanın kalitesi gebeliğin oluşması için çok önemli bir kriterdir. Bu nedenle infertilite (kısırlık) tedavisinde yumurta sayınının yanı sıra kalitesi de değerlendirilir. “Yumurta kalitesi” yumurtanın döllenebilme yeteneğini ifade eder ancak kaliteyi belirlemenin tam olarak güvenilir bir yolu yoktur.

Yumurta Kalitesini Hangi Faktörler Etkiler?

Yumurta kalitesi aydan aya değişkenlik gösterebilir. Genetik faktörler, yumurtalıklar üzerine olumsuz etki yapabilecek ilaç kullanımı ya da geçirilmiş yumurtalık ameliyatları yumurtalık rezervini olumsuz yönde etkileyebilecek faktörler arasındadır.

Yumurta Rezervini Artırmak için Ne Yapılmalı?

Yumurta rezervinizi ve dolayısıyla gebe kalma şansınızı artırmak için uzmanlar aşağıdaki 5 maddeyi hayatınıza entegre etmenizi öneriyor. Bu maddelerin sadece kadın üreme sağlığı için değil erkek üreme sağlığı için de önemli olduğunu hatırlatalım.

Çiftlere Gebelik Şansını Artıran Öneriler

1. Beslenmenize Özen Gösterin: Anne-baba olmaya karar verildiğinde öncelikle beslenme alışkanlıkları yeniden düzenlenmelidir. Örneğin; şeker, tatlandırıcılar, kafein, sigara, kola, alkol gibi vücuda zararlı yiyecek ve içeceklerin kullanımı sonlandırılmalıdır.

2. Stresi azaltın: Çağımızda maalesef pek mümkün olmasa da doğurganlığınızı artırmak için stres seviyenizi azaltmalısınız. Stresle birlikte uyku düzeni ve beslenme düzeni bozulur, insülin, adrenalin (hipertansiyon) ve leptin direnci obezite için uygun zemin oluşturur.

İnsülin ve leptin direnci olan kişiler, acıkma ve doyamama korkusu içinde yaşar veya doyduklarını hissetmez. Çünkü stres, kortizon hormonunun dengesiz ve yüksek miktarda salınması ile açlık hissini körükler.

3. Kilonuza dikkat edin: Obezite yani kilo fazlalığı; koroner kalp hastalığı, hipertansiyon, inme, tip 2 diyabet, rahim, meme kanseri, yumurtalık kistleri (polikistik over sendromu), depresyon, osteoartrit (romatizma), varis, uyku-apne sendromu, doğum zorlukları gibi hastalıklar için çok önemli risk faktörü olduğu artık kesin olarak biliniyor. Çalışmalar, %5-%10 civarında kilo kaybının bile yumurtlama ve gebelik şansını artırdığını göstermektedir.

4. Sigara ve alkolü hayatınızdan çıkarın: Sigara ve alkol hem yumurta hem de sperm kalitesine ciddi anlamda zarar verir. Aynı zamanda gebelikte sigara kullanımı ani bebek ölümlerine ve erken doğumlara neden olmaktadır. Anne karnında alkole maruz kalan bebeklerde uzun dönemde zeka gerilikleri, öğrenme bozuklukları, davranış bozuklukları görülebilir.

5. Egzersizi ihmal etmeyin: Düzenli egzersizi hayatınızın bir parçası haline getirin. Spor salonuna gidemiyorum veya vaktim yok gibi bahaneleri bir kenara bırakın. Kendinize “her gün 30 dakika yürüyeceğim” gibi basit hedefler koyarak hafif egzersizler yapın.

Yukarıda saydığımız maddeleri uygulayarak yaşam kalitenizi ve dolayısıyla doğurganlığınızı artırabilirsiniz.

Tüm sorularınızla ilgili 444 39 49 numaralı telefonu arayarak bize ulaşabilirsiniz.

Aklınıza takılan tüm sorularınız için Umut Ol Umut Bul Facebook grubumuza üye olabilirsiniz.

Yorumunuzu Gönderin



194 Yorum
  • ***** Yanıtla

    Ben 10 yilik evliyim iki defa tup bebek yaptim taze embriyonile ilk seferde tutu ama iki defasinda 6 aylik bebeklerimi kaybetim cunku rahimde acilma oluyo ne yaziki simdi farkina vardi doktor simdi tutarsa dikis aticak dondurulmus embriyo ile denicem sizce doru kararmin aldi doktorum insalla artik olurr cevaplarsanis sevinirim tesekur ettim

    27 Ağustos 2015 / 23:33
  • ***** Yanıtla

    sayın hocam ben 39 yaşındayım eşimde57 yaşında tüp bebek yapmak istiyoruz ben bulundugum şehirde dr gittim sag yumurtalıgım çalışmıyormuş acaba tüp bebek şansım nedir bana maliyeti en fazla kaça mal olur maddiyatımda çok iyide degil saygılarımla

    5 Eylül 2015 / 21:08
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Kurallar gereği blog sayfamız üzerinden fiyat bilgisi veremiyoruz. Fiyat bilgisi için 444 39 49 veya (212) 310 31 00 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilir ya da iletişim formumuzu doldurarak bilgi alabilirsiniz: https://bahceci.com/iletisim/
      Bahçeci Umut Tüp Bebek Merkezi’nde verilen hizmetlerden, yapılan anlaşmalar çerçevesinde SGK hastaları faydalanabilmektedir. Detayları bu linkten öğrenebilirsiniz: https://bahceci.com/bilgilendirme/sgk/
      SGK ile ilgili detaylı bilgi için; 0216 545 55 55 numaralı telefonumuz aracılığıyla hasta danışmanlarımızla iletişime geçebilir ya da iletişim formumuzu doldurarak bilgi alabilirsiniz: https://bahceci.com/iletisim/
      Ayrıca sizi ücretsiz üreme sağlığı taramamıza bekleriz. Ücretsiz infertilite (kısırlık) muayenesi için 444 39 49 numaralı telefondan ya da iletişim formumuzu doldurarak bize ulaşabilirsiniz…

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      7 Eylül 2015 / 10:22
  • ***** Yanıtla

    Fsh 11.6 / Lh 10.51 / tsh 1.66 amh 0.74 doktorum hicbir tedavi yapmadan direk tup bebege baslamami tavsiye etti.. tavsiyenize ihtiyacim var

    23 Eylül 2015 / 16:30
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz https://bahceci.com/iletisim/ linkinden iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      28 Eylül 2015 / 10:37
  • ***** Yanıtla

    Merhaba 28 yasindayim fsh 12,32 lh 4,79 e2 55 prolaktin 16,59 tsh 0,7 amh 1,29 degerlerim bu sekilde ne onerirsiniz?

    29 Aralık 2015 / 12:03
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Bilgilerinizi ilgili doktorumuza ilettik. Doktorumuz size en kısa sürede dönüş yapacaktır.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      29 Aralık 2015 / 12:13
  • ***** Yanıtla

    Hocam iyi günler 38 yaşındayım haşimota hastasıyım ve pko var 4 kez tüp bebek denedim 4 üde düşükle sonuçlandı genetik sonucunda nir sorun çıkmadı enson ağustos ayında denedim benim çocuğumun plma şansı varmıdır

    5 Ocak 2016 / 21:47
    • Bahçeci
      Bahçeci Tüp Bebek Merkezi Yanıtla

      Merhaba,

      Konu ile ilgili size yardımcı olmak ve detaylı bilgi vermek isteriz. Dilerseniz https://bahceci.com/iletisim/ linkinden iletişim bilgilerinizi bize iletebilirsiniz. İlgili birimimiz en kısa zamanda bilgi vermek için sizi arayacaktır.

      İlginiz için teşekkür ederiz.

      Saygılarımızla,
      Bahçeci Ailesi

      6 Ocak 2016 / 09:47
  • ***** Yanıtla

    Merhaba, ben 46 yasindayim ve tüp bebek yaptirmak istiyorum. Ilk esimden 21 yasinda bir kizim var ama ikinci esimden malesef hamile kalamdim. Kendisininde iki oglu var ama 6 yildir beraber bir bebek icin ugrasiyoruz. Biz almanyada yasiyoruz ve burda bir kez tüp bebek uygulamasi denedik ama malesef tutmadi. Türkiyede acaba benim yasimda tüp bebek yaptirma imkanim varmi? Almanyada malesef 45 den sonra yasak.
    Saygilar

    14 Ocak 2016 / 21:41
Diğer Yorumlar
1 2 3 4 20
Doktora Sorun - [blog_doktor]



Telefon Numaranız: