Bahceci Tup Bebek

Bahçeci’den Üreme Bilimine Büyük Katkı!

Bahçeci Sağlık Grubu, 2016 Avrupa Üreme Tıbbı Kongresi’ne Sunduğu 5 Bildiriyle Damgasını Vurdu! Bahçeci Sağlık Grubu, 3-6 Temmuz 2016 tarihleri arasında Helsinki’de düzenlenen ve…

Bahçeci Sağlık Grubu, 2016 Avrupa Üreme Tıbbı Kongresi’ne Sunduğu 5 Bildiriyle Damgasını Vurdu!

Bahçeci Sağlık Grubu, 3-6 Temmuz 2016 tarihleri arasında Helsinki’de düzenlenen ve dünyanın en prestijli üreme tıbbı toplantılarından biri olan Avrupa Üreme Tıbbı ve İnsan Embriyolojisi Derneği (ESHRE) Kongresi’nde 3 sözel ve 2 yazılı bildiri sunumları ile toplamda 5 bildiri sunarak kongrede en fazla adı geçen kurumlardan biri oldu. Dr. Kübra Boynukalın tarafından sunulan çalışmada, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de ilk kez Bahçeci Sağlık Grubu tarafından hastalarımızın hizmetine sunulmaya başlanan mitoscore testinin test aşamasında uygulandığı embriyolardaki öncül sonuçlar değerlendirildi. Test sonucu enerji üretim kapasitesine göre sınıflandırılan embriyoların rahme tutunma başarısının anlamlı olarak değişebildiği gösterildi. Dr. Müstecep Kavrut tarafından, Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezi’nde 2013–2015 yılları arasında gerçekleştirilen 14.000’den fazla tedavi siklusunun elektronik veri bankası kayıtlarının incelenmesi sonrasında gerçekleştirilen çalışmada, klivaj dönemi (embriyo gelişiminin 2. veya 3. günü) uygulanan embriyo dondurma işlemlerinin, blastosist aşamasında (embriyo gelişiminin 5. günü) uygulanan embriyo dondurma işlemlerine kıyasla daha başarılı sonuçlar verdiği gösterildi. Sözlü olarak ve yine katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Dr. Güvenç Karlıkaya tarafından sunulan üçüncü çalışmada, mikroenjeksiyon veya standart tüp bebek uygulaması ile döllenen kardeş oositler (aynı hastadan elde edilen yumurtalar) embriyoskop cihazı kullanılarak detaylı ve sinematografik olarak incelendi. Çalışmanın sonucunda döllenme amaçlı kullanılan farklı tekniklerin embriyo gelişim dinamiklerinde genel olarak belirgin düzensizlikler oluşturmadıkları fakat bazı parametrelerde gözlenen farklılıkların yeni çalışmalar ile daha detaylı incelenmesi gerektiği vurgulandı.

Kongrede, Bahçeci Sağlık Grubu’nun adı ayrıca çeşitli uluslararası prestijli araştırma merkezleri ile ortak gerçekleştirilen yenilikçi çalışmalarda da aktif bilimsel ortak olarak geniş yer buldu. Prof. Dr. Mustafa Bahçeci’nin önderliğinde, her zaman başarısı kanıtlanmış öncü tedavi yöntemlerini hastalarına sunma ilkesi ile yoluna emin adımlarla devam eden Bahçeci Sağlık Grubu öncül ve teknolojiye dayalı, yenilikçi uygulama, test ve tekniklerin geliştirilmesi konusunda da öncü olmaya devam ettiğini böylece sadece çocuk sahibi olmak isteyen çiftler ile değil, üreme tıbbı alanında hizmet veren ulusal ve uluslararası meslektaşları ile de paylaştı.

Bahçeci’den Üreme Bilimine Büyük Katkı!

ile İlgili Daha Fazla Haber

Viyana’da 4 Denemenin Ardından Bahçeci’de Pozitif! 10 Yıllık Özlem Türkiye’de Son Buldu! Milliyet Gazetesi

Viyana’da 4 Denemenin Ardından Bahçeci’de…
8 Nisan 2024

Tüp Bebek Tedavisinde Sağlıklı Embriyo Seçimi Nasıl Yapılıyor? Posta Gazetesi

Tüp Bebek Tedavisinde Sağlıklı Embriyo…
10 Ocak 2024

‘Yapay Zeka’ Üreme Tıbbına Yön Veriyor! Yapay Zekanın Tüp Bebek Tedavisindeki Rolü Hürriyet Gazetesi

‘Yapay Zeka’ Üreme Tıbbına Yön…
8 Ocak 2024

Erkekler Kısırlığı Genetik midir? Posta Gazetesi

Erkekler Kısırlığı Genetik midir?…
25 Aralık 2023

Başka Merak Ettikleriniz mi Var?

Tedavi süreciyle ilgili sorularınızı özet açıklamalarla ve videolarla öğrenin

Uzmanlarımız tüp bebek tedavisinde
en çok merak edilenleri anlatıyor

Uzmanlarımız tarafından hazırlanmış
içerikleri blog sayfamızdan inceleyin

Telefon Numaranız: