Displazia cervicală - Bahçeci

Displazia cervicală

Ce este displazia cervicală?

Displazia cervicală este dezvoltarea anormală a țesuturilor din colul uterin. Displazia cervicală; Este clasificat ca usor, mediu si greu. Situațiile în care un număr mic de celule sunt perturbate se numesc CIN I. Situațiile în care celulele anormale acoperă jumătate din toate straturile sunt numite displazie moderată, adică CIN II, iar cazurile în care întreaga suprafață este neregulată se numesc CIN III.

Cum apare displazia cervicală?

S-a descoperit că displazia cervicală este legată de virusul papiloma uman (HPV) cu transmitere sexuală. Este mai frecventă la persoanele care au mai mult de un partener și/sau care au început relațiile sexuale la o vârstă fragedă. În plus, este asociat cu fumatul și cu deficiența de acid folic.

Care sunt simptomele displaziei cervicale?

Displazia cervicală de obicei nu provoacă multe simptome.

Cum este diagnosticată displazia cervicală?

Displazia este diagnosticată cu un test simplu și nedureros numit Papanicolau. Un tampon luat din colul uterin cu o perie sau un tampon de bumbac. (particule de țesut) sunt întinse pe sticlă și trimise la laboratorul de patologie pentru examinare. Testul frotiului se poate face in clinica sau spital.
Colposcopie colposcopica colul uterin este scanat de medici specialisti. Examenul patologic se realizează prin prelevarea de probe din țesuturi anormale.

Cum să tratăm displazia cervicală?

Displazia cervicală ușoară se îmbunătățește de obicei fără tratament. Se fac studii privind tratamentul cu beta-caroten. Dacă displazia ușoară nu este tratată, frotiul Papanicolau trebuie reluat după 4-6 luni și trebuie efectuat un examen colposcopic.

În cazurile de displazie moderată, zona poate fi înghețată, arsă cu cauter sau celulele anormale pot fi distruse cu laser. Cu ajutorul electrochirurgiei, celulele anormale sunt tăiate și îndepărtate cu un fir în formă de inel (LEEP). Nu este nevoie să stați în spital pentru aceste proceduri, acestea pot fi făcute cu ușurință în clinică.

În displazia severă, se efectuează o biopsie în formă de con și celulele anormale sunt îndepărtate din colul uterin. Această procedură poate fi efectuată chirurgical cu cauterizare, laser sau LEEP. Țesutul prelevat trebuie examinat în laborator și trebuie investigat în detaliu dacă există zone care s-au transformat în cancer.

După biopsia conului, unele femei pot avea dificultăți în a rămâne însărcinate sau pot avea un avort spontan. Dacă vi s-a făcut această procedură, ar trebui să vă avertizați medicul atunci când rămâneți gravidă.

La ce ar trebui să fiu atent?

După tratamentul cu displazie cervicală, ar trebui să vă faceți un test Papanicolau la fiecare 6 luni timp de 2 ani și o dată pe an în următorii ani. Astfel, repetările pot fi detectate.

Dacă fumezi, ar trebui să te lași. Nu trebuie să petreceți prea mult timp în medii în care este permis fumatul. Ar trebui să încercați să consumați alimente care conțin acid folic. (spanac, portocale, ficat de pui). Dacă doriți să minimizați riscul de displazie cervicală, ar trebui să alegeți monogamia.

2024 Toate drepturile va sunt rezervate

Displazia cervicală

Vă vom suna

Numărul dvs. de telefon:

    sau ne puteți contacta la +90 530 917 60 49.

    Back
    Whatsapp
    Sună-ne