CGT – Testul Genetic Personalizat - Bahçeci

CGT – Testul Genetic Personalizat

Ce este Testul CGT?

Testul CGT este un test genetic care permite analiza simultană a mai mult de 30.000 de modificări genetice din 1.577 de gene, asociate cu peste 1.600 de boli genetice. Cuplurile care doresc să aibă copii pot avea multe afecțiuni genetice de care nu sunt conștiente. Până nu demult, nu era posibilă analiza simultană a acestor boli genetice din punct de vedere medical și tehnic. Acum însă, printr-o simplă probă de sânge, este posibilă testarea la nivel genetic.

Datorită testului CGT, o mutație sau o boală genetică detectată poate permite cuplurilor care urmează un tratament de fertilizare in vitro să aplice selecția genetică asupra embrionilor obținuți, astfel încât, chiar și în cazul căsătoriilor între rude, aceștia pot aduce pe lume copii sănătoși.

Cui îi este recomandat Testul CGT?

Testul CGT poate fi aplicat oricărei persoane care dorește acest lucru. Totuși, aplicarea acestuia este deosebit de importantă pentru cuplurile care îndeplinesc următoarele condiții, datorită informațiilor și avantajelor pe care le poate oferi înainte de sarcină:

  • Cupluri cu antecedente familiale de boli genetice,
  • Cupluri care au făcut căsătorii între rude,
  • Cupluri care au un copil diagnosticat cu o boală genetică și doresc să aibă un alt copil,
  • Persoane care fac parte din grupuri etnice cu risc genetic crescut de a purta boli.

Ce se întâmplă în cazul în care se găsește o mutație?

Dacă testul CGT identifică o mutație sau o boală genetică, cuplurile care urmează tratamente de fertilizare in vitro pot aplica selecția genetică asupra embrionilor obținuți, astfel încât, chiar și în cazul căsătoriilor între rude, aceștia pot aduce pe lume copii sănătoși.

Testul CGT, cunoscut și ca test de purtători înainte de sarcină, presupune recoltarea unei probe de sânge de la viitorii părinți. Dacă testul detectează purtarea unei boli genetice sau o mutație, după tratamentul de fertilizare in vitro, embrionii obținuți pot fi analizați prin metoda PGT, iar transferul se face doar cu embrioni care nu poartă mutația respectivă.

Unde se face Testul CGT?

Testul CGT nu este disponibil în toate centrele de fertilizare in vitro. Noi oferim acest test genetic prin toate centrele din cadrul Grupului de Sănătate Bahçeci, care sunt specializate în depistarea bolilor genetice și în obținerea de nașteri sănătoase. Suntem mândri să aplicăm acest test în paralel cu cele mai avansate centre din lume, urmărind cu atenție progresele din domeniul științei reproducerii.

Datorită laboratorului nostru avansat de embriologie, avem o rată de succes care depășește standardele europene, chiar și în cazurile dificile. Prin colaborarea cu Universitatea Oxford, urmărim îndeaproape progresele științifice.

Cum se face Testul CGT?

Pentru testul CGT, cunoscut și ca test de purtători înainte de sarcină, se recoltează o probă de sânge de la viitorii părinți. Dacă se detectează purtarea unei boli genetice sau o mutație, după tratamentul de fertilizare in vitro, embrionii obținuți vor fi analizați prin metoda PGT, iar doar embrionii care nu poartă mutația vor fi transferați. Astfel, cuplurile cu risc de a avea un copil cu o boală genetică vor putea avea un copil sănătos.

În comparație cu metodele clasice de testare genetică, care permit analiza simultană doar a câtorva defecte genetice, testul CGT poate analiza simultan modificările genetice asociate cu mai mult de 1.600 de boli genetice.

2024 Toate drepturile va sunt rezervate

CGT – Testul Genetic Personalizat

Vă vom suna

Numărul dvs. de telefon:

    sau ne puteți contacta la +90 530 917 60 49.

    Back
    Whatsapp
    Sună-ne